Titti Sjöblom inleder jazzhösten

När jazzhösten inleds på lördag, den 21 augusti, i S:t Nicolai kyrka i Simrishamn, presenterar Jazz på Österlen och Simrishamns pastorat en verklig celebritet, nämligen Titti Sjöblom.
Simrishamn • Publicerad 18 augusti 2004

Hon är nästan lika namnkunnig som sin mamma Alice Babs, och kommer att presentera ett program bestående av både spirituals och mera renodlade jazzlåtar. Titti Sjöblom ackompanjeras av sin man, gitarristen Ehrling Eliasson. Konserten börjar klockan 17. Jazz på Österlen fortsätter höstens program den 18 september, då Brösarps Gästgifveri gästas av Maritime Stompers med kornettisten Kiki Desplat. Danske saxofonisten Jesper Thilo, som nyligen spelade på Sövde amfiteater, kommer till Galleri Valfisken i Simrishamn den 9 oktober, uppbackad av husbandet the Hammond Stranglers. Gunhild Carlings Quintet står för sann spelglädje på Galleri Valfisken den 13 november. Sångfyndet Marina Mårtensson från Illstorp och the Hammond Stranglers framträder på SimrishamnsRöken den 27 november. Jazzhösten avslutas den 11 december på Galleri Valfisken, där Sliding Hammers tar ton. Karin Hammar är jazztrombonist och Alice Babs-stipendiat.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.