Annons

Tonårsliga identifierad – stal kläder och smink för flera tusen

När tonårstjejerna gick in för att stjäla i den ena butiken lämnade de efter sig förpackningar från en tidigare stöld. Alla fyra tjejer är nu polisanmälda.
Simrishamn • Publicerad 22 mars 2018
Kvartetten misstänks ha stulit både smink, kläder och smycken.
Kvartetten misstänks ha stulit både smink, kläder och smycken.Foto: Marcus Palmgren

Det var i tisdags eftermiddag som de fyra tonårstjejerna var inne hos 1910 vid Stortorget där de bland annat tittade på smycken.

En stund senare kom dock personal från Lindex, där tjejerna också hade varit. I klädbutiken på Storgatan hade personalen hittat hittat avrivna larm och prislappar från egna varor, men även tomma smyckesförpackningar från 1910.

Annons

När personalen på 1910 gick igenom övervakningsfilmen från eftermiddagen kunde de se hur ett par av tjejerna i gänget stoppade på sig smycken.

Efter stängningsdags fick ägaren till 1910 syn på kvartetten ute på torget. Han beslutade att på avstånd följa efter gruppen. Under trekvarts tid såg han hur gruppen gick ut och in i andra affärer, som fortfarande var öppna.

Han ringde samtidigt polisen, som dock inte hade möjlighet att skicka någon patrull till platsen.

Hur mycket de stulna smyckena är värda är ännu oklart, men det rör sig om varor för minst 1 000 kronor. Hos Lindex beräknar man att tjejerna stulit smink, underkläder och accessoarer för cirka 1 700 kronor.

Tjejerna, som är mellan 15 och 18 år, har alla fyra polisanmälts, misstänkta för stöld. Alla fyra har också kunnat identifieras.

Torun BörtzSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons