"Torskbojkott gagnar ingen"

Att uppmana till bojkott av köp av torsk fångad i svenska fiskevatten är inte en aktion som gagnar varken fiskerinäringen eller torskens fortlevnad. Det skriver riksdagsman Carl-Axel Johansson (m) som med anledning av detta ställer en fråga i ämnet till jordbruksministern.
Simrishamn • Publicerad 18 februari 2003

Nyligen var Carl-Axel Johansson på besök i Simrishamn och diskuterade då med bland andra representanter från fiskerinäringen. - Jag fick erfara att efterfrågan av torsk i försäljningsleden minskat kraftigt och att detta till del har sin orsak i att livsmedelskedjor bojkottar inköp, skriver han som inledning till sin fråga. Han anser att det är oansvarigt att på det sättet låta en hel näring bli strandsatt och riskera sin överlevnad och kräver att regeringen blir tydligare i sitt agerande. Nu vill han veta om ministern tänker agera i syfte att motverka "sakligt ogrundad bojkott i försäljningsleden av lagligt fångad torsk".

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.