Två anhållna efter stöld i Gärsnäs

Två unga män greps i Gärsnäs under påskdagen, misstänkta för att ett bilinbrott i Gärsnäs under natten mellan påskafton och påskdagen. De två satt under måndagen fortfarande anhållna vid polisstationen i Ystad.
Simrishamn • Publicerad 12 april 2004

De två männen, som är i 25-årsåldern, misstänks ha gjort inbrott i en bil i Gärsnäs någon gång under natten till söndagen. Vid inbrottet stals flera föremål ur bilen, bland annat ett kontokort. Under söndagsförmiddagen försökte de nu anhållna personerna göra inköp med det stulna kontokortet. Men butikspersonalen fattade misstankar och larmade polisen. Vid tolvtiden på söndagen greps de två misstänkta i en lägenhet i Gärsnäs. I lägenheten fanns också stöldgods från den inbrottsdrabbade bilen. De två misstänkta, som är kända av polisen sedan tidigare, anhölls senare under söndagen. Ytterligare förhör skulle ske under annandagen, enligt uppgift från inre befäl vid Ystadspolisen. I samband med gripandet av de två misstänkta togs även en tredje person in för förhör. Denna person släpptes senare samma kväll, friad från misstankar om inblandning i stölden.

Ulrika Wangel ulrika.wangel@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.