GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två bussbolag delar på skolskjutsen

Två bussbolag delar på skolskjutsen från och med i höst. Kiviks buss och Bergkvarabuss är vinnarna i upphandlingen som nu är klar.
Simrishamn • Publicerad 23 januari 2018
skolskjutsskolbuss
skolskjutsskolbuss

De senaste åren är det Kiviks buss som kört all kommunal skolskjutstrafik. Från och med hösten fortsätter företaget att bussa elever från förskoleklass och upp till sjätte klass. Eleverna i grund- och gymnasiesärskolan får dock en ny bussentreprenör i form av Bergkvarabuss.

Elever i årskurs 7 till 9 samt gymnasiet fortsätter att åka med Skånetrafiken.

Fyra företag lämnade in anbud i upphandlingen av skolskjutsarna. Eftersom alla anbuden uppfyllde kvalitetskraven var det priset som fick avgöra.

– Båda företagen vi nu har för avsikt att skriva avtal med har också visat sig positiva till att samverka med skolan kring prao och arbetsplatsförlagt lärande, säger barn-och utbildningschef Ewa Kristensson.

Upphandlingen har gjorts i god tid innan höstterminen börjar.

– Vi vill ge dem som ska köra våra skolskjutsar de bästa förutsättningarna att göra det, säger Gunilla Persson, skolskjutsansvarig på barn- och utbildningsförvaltningen.

– Vi kommer att lägga stor omsorg om att våra särskoleelever ska känna sig trygga med de chaufförer de kommer att träffa varje dag. Där är det extra viktigt att bytet av entreprenör går smidigt, säger Gunilla Persson.

De nya avtalet för skolskjutsen sträcker sig fem år framåt. Avtalen kan därefter förlängas med ytterligare ett år.

Upphandlingen har lett till minskade kostnader för skolskjuts för kommunen. De nya avtalen blir 10 procent billigare än dagens.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.