Tvåbarns-pappa dömdes för hot och våld mot sambo

Simrishamn • Publicerad 6 februari 2007

Skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Den domen fick en man i 40-årsåldern som bland annat gjort sig skyldig till kvinnofridskränkning. Han ska också betala skadestånd på 60000 kronor till kvinnan.

De var ett par i närmare 20 år och de har gemensamma barn.

Kränkningen har pågått en tid men det var speciellt händelser under tiden 2002 till 2004 som var föremål för behandling i tingsrätten.

Vid det första tillfället började allt med ett gräl om pengar och slutade med slag och att mannen körde på henne med sin bil. Vid det andra var det en telefonlista som kvinnan hade som utlöste mannens ilska. Kränkningarna accelererade under hösten 2006. I ett bråk i oktober slog mannen henne med en termos i huvudet så illa att hon måste sys.

I november hade mannen raderat ett meddelande på hennes mobiltelefon vilket utlöste ännu ett bråk som ledde till att han hotade att slå ihjäl henne.

Den sista i raden av åtalspunkter inträffade i december och även då rörde det sig om hot.

Vid förhandlingen hördes tre vittnen. 40-åringen sade sig då inte minnas merparten av de tillfällen han skulle ha hotat eller slagit sin partner, han var antingen berusad eller påtänd, men att han inte ifrågasätter kvinnans beskrivning.

Mannen dömdes också för ett fall av stöld och ett häleri samt en olovlig körning. Om fängelsestraff skulle ha dömts ut motsvarar det ett år och två månader.

Fängelse kan också bli fallet om inte mannen följer den vårdplan som tingsrätten satt upp. Den skyddstillsyn som utdömts gäller två år framåt.

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.