Annons

Tvist om gammal fiskebåt i Skillinge

Sedan ett år tillbaka ligger en äldre fiskebåt vid kaj i Skillinge. Båten som kommer från västkusten skulle upp på slipen i Skillinge. Nu har båtägaren och kommunen hamnat i en tvist om båten och hamnavgifter.
Simrishamn • Publicerad 7 oktober 2014
Vilar vid kajen. Den 20 meter långa häcktrålaren togs ur fiskeregistret 2013 och omregistrerades till fritidsbåt. Den har nyligen legat till försäljning på Tradera. Begärt pris var då 175 000 kronor. Nu ligger den vid kaj i Skillinge.
Vilar vid kajen. Den 20 meter långa häcktrålaren togs ur fiskeregistret 2013 och omregistrerades till fritidsbåt. Den har nyligen legat till försäljning på Tradera. Begärt pris var då 175 000 kronor. Nu ligger den vid kaj i Skillinge.Foto: Foto: Gert Ljungqvist

Ägaren har inte betalat några hamnavgifter till kommunen för den tid som Släggö legat i Skillinge.

I ett brev till kommunen förklarar han att hamn- avgifterna bestrids eftersom fartyget orsakats stora kostnader på grund av kommunens handlande som han betecknar som skrämmande inkompetent.

Annons

Enhetschef Anders Wanstadius som har haft kontakt med båtägaren vill inte kommentera händelsen.

– Vi ligger i en ekonomisk tvist med båtägaren och jag vill därför inte kommentera saken närmare, säger han. Men man kan konstatera att båten kom till Skillinge för ett år sedan och att några hamnavgifter inte har betalats. Sedan vad som har hänt går meningarna isär om.

Nu hoppas ägaren till den före detta fiskebåten att kommunstyrelsen ska agera. I brevet menar båtägaren att han drabbats av höga kostnader på grund av kommunens agerande.

Han anklagar också tjänstemän för lögner och ryktesspridning i syfte att dölja egna misstag. Enligt båtägaren har han också fått besked att hans båt är i så dåligt skick att den riskerar att förlisa vid kaj.

Båten har tidigare legat ute till försäljning på Tradera och beskrevs så här i annonsen bland annat:

”Totalskicket är varken bättre eller sämre än vad som förväntas kan av en båt i samma ålder pensionerad från ett strävsamt liv i fiske”.

Båten byggdes 1961 på Hälleviksstrands varv i Orust kommun.

INTERNAL INTERNAL
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons