Tvist om värmekostnad på väg upp i tingsrätten

Att ta fram uppgifter om värmegenomgång i ytterväggarna ingick inte i det uppdrag dåvarande arkitektfirman Edbar i Simrishamn AB hade.
Simrishamn • Publicerad 2 januari 2002

Det hävdar i vart fall ansvariga styrelseledamöter i samband med en tvist med Stiftelsen Björkegrenska Gården. I slutet av februari ska det hållas huvudförhandling i tvisten.

Det är tio år sedan Björkegrenska gården, där tekniska kontoret har sina lokaler, renoverades. När hyresgästerna en tid därefter började klaga på problem med uppvärmningen visade det sig att förklaringen låg i att värmesystemet inte varit rätt dimensionerat.

Felet åtgärdades men kostnaden, cirka 100000 kronor, ansåg stiftelsen att arkitektfirman skulle stå för. Detta bestreds dock från det hållet och i stället lämnades en stämningsansökan in till tingsrätten.

Förberedande förhandlingar hölls i somras men någon förlikning har man hittills inte lyckats nå fram till. Nu är förhandlingen utsatt till två dagar, den 21 och 22 februari.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.