Annons

Ung man åtalas för misshandel i mars i fjor

Simrishamn • Publicerad 17 januari 2005

En man i 18-årsåldern, bosatt i Simrishamnstrakten, åtalas nu för misshandel.

Det var i mars förra året som tre unga män begav sig till en fest i en by i Simrishamnstrakten. Väl framme upptäckte de att det på festen fanns personer kända för att vara aggressiva, allt enligt polisens förhörsprotokoll.

Annons

De tre männen bestämde sig för att lämna festen. Men innan de hann göra det upptäckte en av dem att den nu åtalade 18-åringen stod och tittade på honom. Den unge mannen undvek att titta tillbaka för att inte provocera 18-åringen, som sedan gick fram mot honom och slog honom över halsen så att han föll omkull.

När den misshandlade mannen rest sig fick han ännu ett slag, denna gång ett knytnävsslag som träffade under ögat. Denna gången föll han inte omkull och lyckades springa från 18-åringen. Slagen gav upphov till smärta och svullnad. 18-åringen har enligt polisförhören en helt annan version av det inträffade. Han har i förhör hävdat att han inte vet vem den misshandlade är, och att han inte kan minnas om han var på just den fest där det hela inträffade.

Något minne av att ha varit inblandad i bråk i det hus där det hela ska ha hänt uppger sig 18-åringen inte ha. Han hävdar att händelsen inte inträffat, att han inte gett något slag, och nekar till att ha gjort sig skyldig till misshandel.

Ulrika Wangel

SIMRISHAMN
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons