Annons

Ung Simrishamnsbo åtalas för bedrägeri

En 20 årig yngling åtalas för bedrägeri, narkotikabrott samt brott mot knivlagen och vapenlagen.
Simrishamn • Publicerad 19 oktober 2010

20-åringen har lurat tre personer på tusenlappar. På olika annonssidor på internet har han lagt ut annonser på mobiltelefoner. Kunderna har betalat, men aldrig fått sina telefoner. Totalt har 20-åringen lyckats lura till sig 5 000 kronor.

I förhör med polisen uppger 20-åringen att han behövde pengar och att falska annonser på internet var det snabbaste och lättaste sättet han kunde komma på att få in pengar. Vänner till honom hade lyckats med detta.

Annons

Ynglingen åtalas även för narkotikabrott samt brott mot vapenlagen och knivlagen. Ynglingen stoppades av en polispatrull i centrala Simrishamn eftersom han misstänktes vara påverkad av narkotika. När han visiterades hittades i hans fickor såväl narkotika som en fällkniv och pepparsprej.

I förhör erkänner han att han rökt cannabis och tagit en Tramadol. Kniven menar han att han glömde lägga i bostaden innan han gick ut på stan. Pepparsprejen hade han köpt till sin flickvän omedveten om att det klassas som vapen.

Vid husrannsakan hemma hos 20-åringen hittade polisen även ammunition och mer narkotika.

Ammunitionen menar mannen tillhör en vän som han inte vill uppge namnet på.

Narkotikan bestod av svamp han använder för att berusa sig med och rester av cannabis i en vattenpipa.

SAXO
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons