Annons

Uppsving för golfklubben

Österlens golfklubb har medvind och optimismen frodas i takt med att nya medlemmar strömmar till. På kort tid har man fått över 100 nya medlemmar. Nu satsar klubben på att få arrangera EM i golf.
Simrishamn • Publicerad 3 mars 2014
Ordförande Claes Trollestad och klubbchefen Gustav Andersson tycker det ser ljust ut för klubben. Man har fått många nya medlemmar och har en ordnad ekonomi.Foto: Foto: Hanna F.Ellborg

– Det vore verkligen ett lyft för klubben, säger klubbchefen Gustav Andersson. Fler golfare skulle upptäcka Österlen. Och det skulle betyda mycket för kommunen också med många hundra besökare och spelare under tävlingsdagarna.

Golf-EM för damer kommer att spelas i Sverige i början av juli 2016 och beslutet om vilken klubb som får arrangera tävlingen väntas inom en månad. Det är Svenska Golfförbundet som tar beslutet om vilken klubb som får arrangera EM.

Annons

– Det är tio klubbar som konkurrerar om EM, berättar Gustav Andersson.

Han och ordförande Claes Trollestad tror att chanserna är goda. De pekar på golfbanan i Lilla Vik som fått en ordentlig uppfräschning och blivit en mer modern bana som svarar mot de krav som ställs på EM.

– Vi har gjort en stor satsning på Lilla Vik, förklarar Claes Trollestad. Banan har renoverats: bunkersystem, greener och utslagsplatser har förbättrats.

Omkring 1,5 miljoner kronor har man satsat på Lilla Vik och det mesta arbetet har klubben och dess personal gjort själva. Banan kommer att nyinvigas under året.

Med förra golfstjärnan Pierre Fulkes hjälp tog man fram en utvecklingsplan för Lilla Vik där Fulke ansvarade för design och utformning.

– När det gäller grävningarna hade vi engelsman här som är specialist på att ”shapa” på golfbanor, säger Claes Trollestad.

Nu hoppas de båda att medlemmar blir nöjda och gillar den nygamla banan.

Enligt Claes Trollestad känner man stor optimism och engagemang i klubben just nu.

– Vi växer och det verkar som om medlemmarna gillar läget. Det är en bra stämning i klubben och det händer mycket just nu.

Ett bevis på att medlemmarna bryr sig om klubben är det stora antalet aktiva i kommittéer och arbetsgrupper.

Annons

– Jag tror det är runt 200 medlemmar arbetar ideellt på något sätt i klubben, säger Gustav Andersson.

Han berättar att föreningen lägger stor vikt vid att ta hand om nya golfare och fånga upp golfintresserade på olika vis.

De närmaste fem åren planerar klubben att investera tio miljoner kronor i sina anläggningar. Pengar som man inte behöver låna upp utan räknar med att kunna skaka fram själv.

Med sina 1 800 medlemmar är Österlens golfklubb kommunens största förening. Under hösten fick man 130 nya medlemmar. Omkring 100 av dem kom ifrån den nu nedlagda golfklubben i Stiby. De fick ett förmånligare erbjudande det första året.

INTERNAL INTERNAL
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons