Annons

Utegym håller i Skillinge i form

Utegymmet är den senaste attraktionen Skillinge. I kväll är det dags för invigning. Initiativtagaren till gymmet Karl Bertil Lindberg är på plats och ger goda träningsråd.
Simrishamn • Publicerad 18 juli 2014
Karl Bertil Lindberg, 73 år, visar hur man kan köra sit-ups på det nya utegymmet som ligger i direkt anslutning till byns idrottsplats. Den som vill jogga i samband med styrketräningen på gymmet har tre olika slingor att välja mellan.
Karl Bertil Lindberg, 73 år, visar hur man kan köra sit-ups på det nya utegymmet som ligger i direkt anslutning till byns idrottsplats. Den som vill jogga i samband med styrketräningen på gymmet har tre olika slingor att välja mellan.Foto: Foto: Bass Nilsson

Det är Badbryggans vänner som svarar för bygget av gymmet, vackert beläget på idrottsplatsen i Skillinge. Mest arbete har dock den förre läraren och eldsjälen Karl Bertil Lindberg lagt ned.

– Idén att göra ett utegym var min. Jag tycker verkligen att vi ska utnyttja det här fina området. Med sponsring från flera företag här i Skillinge och även från kommunen har vi fått en bra plats att träna på, säger Karl Bertil Lindberg.

Annons

För att underlätta har den tidigare idrottsläraren satt upp pedagogiska instruktioner på platsen. Man kan till exempel börja passet på en stretchyta och sedan gå vidare, köra med step up eller rygglyft.

– Alla redskap är fast förankrade så att ingen ska komma till skada. För äldre som vill träna balans finns det möjlighet att göra det på ett av redskapen. Det finns också trästubbar och gamla bildäck som vi använt för att göra träningsredskap av, säger Karl Bertil Lindberg.

Den som vill ge sig ut på en löptur när de är på gymmet har alla förutsättningar. Det finns flera slingor att välja mellan och den längsta på 1 200 meter ska småningom bli ännu längre.

En del av pengarna som använts till utegymmet kommer från badbryggan eftersom man fick pengar över där.

– Vi tyckte att idén med utegymmet var bra. Nu får vi ett rekreationsområdet här i Skillinge, säger Ingemar Nilsson, ordförande i Badbryggans vänner på Skillinge.

Klockan 17 är det samling på badbryggan inför invigningen. Efter ceremonin blir det tipsrunda och grillning på stranden.

INTERNAL INTERNAL
Maria Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons