Annons

V-avhopp från bun i protest

Vänsterpartiet hoppar av bun. Detta på grund av det "demokratiska underskottet" i Simrishamns ledning. Avhoppet är en protest mot att bara nämndens arbetsutskott varit inblandade i den dialog som ledde fram till förvaltningschefens avgång.
Simrishamn • Publicerad 17 augusti 2002

I gårdagens YA protesterar Gun Hammar, som är ordinarie ledamot i nämnden, mot att de nämndsmedlemmar som inte sitter i arbetsutskottet helt stängts utanför dialogen om Fredrik Röstenius. När partiet sammanträdde på kvällen beslöt man lämna sina platser till förfogande i nämnden. Vi kan inte agera alibi för vad arbetsutskottet beslutar, säger Anders Arenhag. Han sitter inte med i nämnden själv, men var med och fattade beslutet att hoppa av. Gun Hammar är partiets enda representant i nämnden med Ingar Arenhag som ersättare. Kan det inte tyckas att det är valtaktiskt att hoppa av. Till och med fegt? Nej, vi tycker inte det, säger Anders Arenhag. Vi kan påverka och stödja personalen utan att sitta i bun. Vi tycker det här är allvarligt. Ett arbetsutskott ska bereda frågor till sin nämnd. Inte vara ett beslutande organ. Den uppfattningen hade jag haft även om vänsterpartiet haft representation i arbetsutskottet. Som det nu fungerar koncentreras makten till ett fåtal av de folkvalda.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons