Annons

Våldsman greps efter drama i Simrishamn

(Uppdaterad 20.20). En 25-årig man greps på onsdagseftermiddagen i en lägenhet i centrala Simrishamn efter att han gått bärsärk i Candy House på Storgatan och misshandlat butiksägaren.
Simrishamn • Publicerad 12 mars 2003
Ett stort polispådrag - bland annat en helikopter - sattes in vid rånlarmet. Bild: Jea Jonsson
Ett stort polispådrag - bland annat en helikopter - sattes in vid rånlarmet. Bild: Jea JonssonFoto: 

Det var strax före klockan två på onsdagen som en man i 25-årsåldern steg in i butiken Candy House på Storgatan i Simrishamn. Han skrek hotfullt och viftade med en hammare. Bilder: Jea Jonsson Affärsinnehavaren och en praktikant fanns i affären och uppfattade det hotfulla angreppet som ett rånförsök. Efter ett handgemäng lämnade gärningsmannen affären men greps någon timme senare odramatiskt i en lägenhet i närheten. - Han såg hemsk ut och viftade med en hammare, det var jätteotäckt, sa en ung praktikant som chockades där han stod bakom disken när mannen kom in. Vapnet - en hammare - lämnade gärningsmannen kvar i affären. Affärsinnehavaren, som fanns i omedelbar närhet, kom snabbt till undsättning och försökte brotta ner gärningsmannen samtidigt som praktikanten sprang ut efter hjälp. 25-åringen hade då fortfarande hammaren i handen. Under handgemänget träffade den hans eget huvud. En kort stund senare tog han sig loss ur affärsinnehavarens grepp och lämnade affären. Det är oklart om det uttalades något verbalt hot om rån eftersom gärningsmannen, enligt vittnen, bara skrek högt utan att någon kunde uppfatta vad han sa. Två polispatruller och tre civilklädda poliser samt en helikopter kopplades in i dramat. Den misstänkte drog uppmärksamhet till sig eftersom hans vita jacka var nerblodad. Han observerades när han försvann in i ett hyreshus i närheten. Det var där han senare greps helt odramatiskt. 25-åringen har tidigare bott i trakten. Han fördes till Ystads polisstation där han hördes inledningsvis under kvällen. Även en kvinnlig bekant till mannen togs till förhör. Både affärsinnehavaren och gärningsmannen fick senare sina skador omplåstrade. 25-åringen släpptes efter förhör. Enligt Tenie Ericsson, inre befäl vid Polisområde Södra Skåne, framkom uppgifter i förhören som innebar att mannen inte längre är misstänkt för rånförsök. Däremot är han misstänkt för misshandel av butiksägaren.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons