Världens första kramhotell ligger i Simrishamn

Världens första kramhotell finns i Simrishamn. Maritim hotell och restaurang är först med att få papper på sin kramvänlighet.
Simrishamn • Publicerad 27 maj 2011
Världens första kramhotell finns i Simrishamn. Maritim hotell och restaurang är först med att få papper på sin kramvänlighet. I går fick hotell- och restaurangägaren Henric Appelkvist och hotellchefen Paula Vendel ta emot sina kramcertifieringsdiplom av Ingrid Berner, kroppspsykoterapeut och kvinnan bakom företaget Rugs for hugs. Det hela började på ett frukostmöte, berättar projektets initiativtagare Paula Vendel. – Vi ville sätta fokus på hur vi bemöter våra gäster, men även på hur vi som jobbar här behandlar varandra. När jag lyssnade på Ingrid kände jag direkt att detta kunde vara något för oss. Ett samarbete inleddes och utmynnade i en kramkurs för Maritims ledning och personal i syfte att öka både gästers och anställdas välbefinnande. En kram om dagen - eller ännu hellre fler - håller nämligen doktorn borta, menar Ingrid Berner, som poängterar det mänskliga behovet av fysisk beröring för att må bra.
Världens första kramhotell finns i Simrishamn. Maritim hotell och restaurang är först med att få papper på sin kramvänlighet. I går fick hotell- och restaurangägaren Henric Appelkvist och hotellchefen Paula Vendel ta emot sina kramcertifieringsdiplom av Ingrid Berner, kroppspsykoterapeut och kvinnan bakom företaget Rugs for hugs. Det hela började på ett frukostmöte, berättar projektets initiativtagare Paula Vendel. – Vi ville sätta fokus på hur vi bemöter våra gäster, men även på hur vi som jobbar här behandlar varandra. När jag lyssnade på Ingrid kände jag direkt att detta kunde vara något för oss. Ett samarbete inleddes och utmynnade i en kramkurs för Maritims ledning och personal i syfte att öka både gästers och anställdas välbefinnande. En kram om dagen - eller ännu hellre fler - håller nämligen doktorn borta, menar Ingrid Berner, som poängterar det mänskliga behovet av fysisk beröring för att må bra.Foto: Bass Nilsson

I går fick hotell- och restaurangägaren Henric Appelkvist och hotellchefen Paula Vendel ta emot sina kramcertifieringsdiplom av Ingrid Berner, kroppspsykoterapeut och kvinnan bakom företaget Rugs for hugs.

Det hela började på ett frukostmöte, berättar projektets initiativtagare Paula Vendel.

– Vi ville sätta fokus på hur vi bemöter våra gäster, men även på hur vi som jobbar här behandlar varandra. När jag lyssnade på Ingrid kände jag direkt att detta kunde vara något för oss.

Ett samarbete inleddes och utmynnade i en kramkurs för Maritims ledning och personal i syfte att öka både gästers och anställdas välbefinnande. En kram om dagen - eller ännu hellre fler - håller nämligen doktorn borta, menar Ingrid Berner, som poängterar det mänskliga behovet av fysisk beröring för att må bra.

Maria Sällberg
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.