Annons

Vill ha prövning av domän

Simrishamn • Publicerad 24 januari 2005

Mitt framför näsan på kommunen knep bolaget Destination Österlen domänadressen osterlen.se - en riktig attraktion när det gäller att nå ut till kunder för det nya nätföretaget som nu satsar på turism. Men kommunen tänker inte ge sig utan kamp.

Kommunen hade redan våren 2003 anmält osterlen.se och österlen.se till den spärrlista som Svenska Kommunförbundet organiserade. Samtidigt ansökte man om att tilldelas desamma som domännamn. Men lotten ville annorlunda, Destination Österlen drog den med vinst.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat sig för att strida för namnet och begära en överprövning enligt det så kallade NÖD-förfarandet som innebär att en grupp fristående jurister avgör vem som har rätt till namnet. Det anses vara värt de 10 000 kronor det kostar. Juridiskt stöd ställer Svenska kommunförbundet upp med.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons