Vindkraft till havs förordas

När Simrishamns kommun gör sin översiktsplanering vad gäller vindkraft och dess utbyggnad bör länsstyrelsens rapport "Vindkraft i Skåne, analys och konsekvenser av olika scenarier" ligga till grund för denna.
Simrishamn • Publicerad 3 februari 2003

Den målsättningen har kommunstyrelsens arbetsutskotts politiker enats kring efter förslag av stadsarkitekt Bengt Celander. De scenarier som beskrivs i rapporten visar att potentialen för vindkraft på land är liten i Skåne, däremot är det god när det gäller placering till havs. "För att kunna bedöma möjligheterna till havs behöver totalförsvarets och fiskenäringens intresseområdet preciseras" skriver Bengt Celander och referera rapporten där man bedömer att det också behövs mer kunskap om hur fisket och de marina miljöerna påverkas. Eftersom länsstyrelsen förordar utbyggnad till havs anser man från stadsarkitektskontorets sida att länsstyrelsen snarast bör ta fram planeringsunderlag för att gör det lättare för kommunen att hantera frågan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.