Annons

17-åring dömd till tvångsvård för missbruk

En 17-årig pojke från en ort i Sjöbo kommun dömdes på onsdagen vid Ystads tingsrätt till tvångsvård för sitt alkoholmissbruk. Pojken hade i augusti kört bil med 2.01 promille alkohol i blodet.
Sjöbo • Publicerad 3 oktober 2002

Han dömdes även för olovlig körning och för att ha brukat amfetamin vid ett tillfälle. 17-åringen har tidigare dömts till vård inom socialtjänsten för bland annat misshandel, olaga hot och grovt rattfylleri. 17-åringen avbröt dock denna vård själv. Tingsrätten skriver i domen att pojken har "ett allvarligt alkoholmissbruk och han är inte motiverad för behandling". Socialnämnden i Sjöbo ansökte om att pojken skulle få tvångsvård, något som bifallits av länsrätten. Mot denna bakgrund ansåg även tingsrätten att pojkens ska tvångsvårdas för sitt missbruk.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons