17-åring körde rattfull

En blott 17-årig yngling åtalas vid Ystads tingsrätt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.
Sjöbo • Publicerad 2 september 2002

Ynglingen, som är hemmahörande i en ort i Sjöbo kommun, körde en natt i mitten av augusti in i ett staket efter en vinglig färd längs en av ortens gator. Alkoholkoncentrationen i blodet var drygt två promille visade blodprovet. Kammaråklagare Peter Ståhl menar att brottet var grovt på grund av den höga alkoholkoncentrationen. Något körkort för bil har inte 17-åringen, men han har ertappats bakom ratten vid tidigare tillfällen och därför är även detta brott att betrakta som grovt, menar åklagaren. Det ringa narkoktikabrottet gällde en mindre mängd amfetamin som polisen hittade hos ynglingen vid ett tillfälle i slutet av juli.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.