19-årig kvinna påkörd av full bilist

När en ung kvinna tidigt i morse försökte stoppa en annan kvinna från att köra berusad från en fest i Sjöbotrakten blev hon nerkörd.
Sjöbo • Publicerad 15 september 2002

Det var i ett samhälle i Sjöbo kommun vid tvåtiden i morse som den 19-åriga kvinnan blev påkörd och fick en benskada. Enligt vittnesuppgifter var den misstänkta bilföraren påtagligt berusad, och när hon smet från olyckan var färden vinglig. Vittnena har berättat att bilföraren kom tillbaka till festplatsen efter en stund, men hon lyckades avvika innan polis kom till platsen. - Den påkörda kvinnan klarade sig skapligt. Bilen körde i låg hastighet på en gårdsplan, men hon klagade över smärta i ben, arm och axel. Hon skjutsades till Ystads lasarett för observation, säger inspektör Ulf Öberg vid Polisområde Södra Skåne. Den kvinnliga bilföraren är i 20-års åldern och är identifierad av flera vittnen. Polisen har sökt kvinnan men ännu inte hittat henne. Hon är dok inte efterlyst. Hon misstänks för smitning, rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.