19-åring dömd för skadegörelse

En 19-årig sjöbobo har dömts till fortsatt skyddstillsyn för stöld och skadegörelse. Ynglingen måste också betala drygt 2 000 kronor i skadestånd till kommunen för den glasruta och lyktstolpe han slagit sönder.
Sjöbo • Publicerad 11 april 2002

Den 14 april förra året upptäckte en polispatrull att en yngling sparkade sönder lyktstolpar på Skolgatan i Sjöbo, och tingsrätten finner det styrkt att det var den nu 19-årige Sjöbobon som var skyldig till skadegörelsen. Den 26 maj krossades två fönsterrutor på Storkskolan i Blentarp, och 19-åringen erkänner att han var skyldig till den ena rutan. 19-åringen döms också för två fall av stöld i Marieholm 2001, det ena i ett källarförråd, det andra i ett garage där han bland annat stulit sprayflaskor och returglas. En åtalspunkt om cykelstöld ogillas däremot av tingsrätten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.