298 arga vill ha sköterskan tillbaka

Sjöbo • Publicerad 8 december 2005

I går överlämnade Sjöbocentern namninsamlingen för återupprättad sköterskemottagning i Vollsjö och Lövestad.

Sjukvårdsdistriktets ordförande Gertrud Ekman tog emot namnen. 298 personer hade skrivit under insamlingen som pågått cirka en vecka.

– 298 namn är ett bra resultat, säger Per-Arne Persson som tillsammans med Lars Sjöholm överlämnade insamlingen vid distriktsnämnden möte på distriktets kansli i Tomelilla.

– Gertrud Ekman gav inga löften, men hon lovade att ta upp frågan på mötet, säger Per-Arne Persson. Meningen är att det ska finnas distriktssköterska två timmar var 14:e dag i Lövestad och Vollsjö, men detta har enligt kritikerna inte fungerat.

Från vårdcentralens sida har man förklarat att det är en resursfråga.

– Man har berättat för oss att vårdcentralen har fått pengar motsvarande en befolkning på 14 000 invånare, men Sjöbo är cirka 17 500. Därför måste man koncentrera resurserna till Sjöbo, berättar Per-Arne Persson.

Centern vill att man får distriktsköterskenärvaro minst två timmar en gång i veckan i de båda orterna.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.