Annons

40 miljoner för hall- och skolbygge

Ombyggnaden av skolan i Lövestad samt en ny idrottshall vid sidan om kommer att kosta drygt 40 miljoner kronor.
Sjöbo • Publicerad 13 mars 2014

Vid ett styrelsemöte i tisdags beslöt Sjöbohem att ge uppdraget att bygga om skolan till Knut Edstrands byggnads AB i Smedstorp.

Sjöbohems vd Morgan Johnsson säger att parterna kommer att ha ett uppstartsmöte inom de närmsta veckorna. Därefter sätts en mer exakt tidsplanering men han räknar med att ombyggnaden kan starta kring semesterperioden.

Annons

Anbudet innebär att kostnaden för skoldelen hamnar på drygt 26 miljoner kronor. Det är ungefär som planerat.

Ombyggnaden är uppdelad i flera etapper varav den första medför att den långa gula tegellängan görs om. Eleverna som håller till där får då flytta till andra tillfälliga rum i de andra byggnaderna.

Rektor Elisabeth Hammarqvist-Arlefalk räknar med att eleverna avslutar vårterminen med att flytta till de nya klassrummen så att de vet var de ska börja i höst.

I samma veva lämnar förskolan för att under minst ett år flytta verksamheten till Kommungården.

– De yngsta ska inte behöva vara där under byggperioden. Det handlar också om att de ska ha en bra och säker utemiljö.

Mat från Rosenlund

Till nyår är det planerat att etapp två inleds. Då påbörjas arbetet med köket och nuvarande idrottssalen. Den senare ska bli ny hemvist för förskolan.

– Vi iordningsställer två andra rum som barnen kan äta i och maten tas då troligen från Rosenlund.

I brist på egen idrottssal under våren ska eleverna ha fler timmar idrott under höstterminen. Elisabeth Hammarqvist-Arlefalk säger att de omfördelar timplanen för att på så vis minska antalet idrottslektioner när de riskerar att vara utan egen hall.

Eleverna kan då räkna med att få ha en del idrott i hallen i Vollsjö. Morgan Johnsson hoppas att ombyggnaden av skolan ska vara klar till hösten 2015.

Annons

Ny idrottshall

I den upphandling som nu gjorts finns även bygget av idrottshallen med som en option. Kostnaden för hallen hamnar på ungefär 16 miljoner kronor.

Här återstår fortfarande en del beslut innan det är definitivt klart att idrottshallen kan uppföras bakom skolan.Sammantaget kom det in fem anbud. Tilldelningsbeslutet kan överklagas i tio dagar.

INTERNAL INTERNAL
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons