Badrock på Orebadet

Det var generationsmöte på Orebadets säsongspremiär i lördags. Inte så mycket mellan gammal och ung som mellan ung och ännu yngre. I poolen lekte och stojade de yngsta medan de något äldre lockades mer av musikarrangemanget Badrock.
Sjöbo • Publicerad 27 maj 2002
Bild: Bass Nilsson
Bild: Bass NilssonFoto: 

Evenemanget var ett initiativ av fritidskontoret, fritidsledarna och musicerande ungdomar från fritidsgården Qvarnen i Sjöbo. - Idén har funnits länge men det har inte blivit av. I år dök tanken upp igen och då beslutade vi oss för att göra ett försök, berättade Lindha Borg, fritidsledare i Vollsjö. Tanken med arrangemanget var att ordna något för barn och ungdomar i olika åldrar, men även att uppmuntra lokala band och låta dem spela inför publik. Tre band och en soloartist intog scenen i lördags. Johan Bruun från Sjöbo, Zerox från Sjöbo, Garage från Tomelilla och Mister Of Should från Hörby. Det var meningen att ännu fler band skulle spela men det var många som inte kunde komma. Ett syfte med spelningarna var att ungdomar från olika kommuner skulle träffa varandra. Fritidsgårdarna i Sjöbo har redan ett aktivt samarbete med Hörby, bland annat för att stävja den rivalitet som länge funnits mellan ungdomar på de två orterna. - Det finns en hel del osämja, men jag tror att det håller på att ändras. Kan man hitta på gemensamma aktiviteter så kommer osämjan att minska, sa Lindha Borg. Hon var ganska lugn när evenemanget väl börjat, men var desto oroligare tidigare på dagen när elektriciteten plötsligt slutade fungera. Men ljudteknikern Michael Björk fixade biffen. - Det var lite struligt ett tag och vi fick lite press på oss, men det löste sig, sa Michael Björk ko-lugnt. Och det var väl tur det. Annars hade publiken aldrig kunnat lyssna till det första bandet Garage och deras finskinspirerade tango med den poetiska refrängen "Vi är 20 pågar i en bastu och vi älskar varann".

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.