Bedrägeri med kontokort

En 42-årig kvinna boende i Sjöbo kommun åtalades i går misstänkt för bedrägeri. Kvinnan skall ha betalat varor i sammanlagt åtta butiker i Ystad, Tomelilla, Lövestad och Höganäs med ett betalningskort som saknade täckning.
Sjöbo • Publicerad 21 februari 2002

42-åringen öppnade den 2 maj i fjor ett konto hos Sparbanken Syd i Simrishamn. Samma månad erhöll hon det betalningskort som var anslutet till kontot. Kvinnan gjorde uttag men inga insättningar på kontot, som spärrades av banken den 13 juni 2001. Under tiden fram till då kortet spärrades skall kvinnan ha fått olika butiker att lämna ut varor och tjänster till ett sammanlagt belopp på 38 000 kronor. Enligt åklagaren har kvinnan förtigit både att kontot saknade täckning och att hon själv saknade förmåga att betala in pengar på kontot. I polisförhör berättar kvinnan att hon öppnade kontot i samband med att hon bestämt sig för att skiljas från sin man. Hon säger vidare att att hon visste att det inte fanns pengar på kontot när hon gjorde sina inköp. Detta uppger hon att hon tänkt ändra på så fort hon fått sina bidrag från försäkringskassa och sociala myndigheter.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.