Annons

Brand i ödehus rubriceras som skadegörelse

På lördagsmorgonen blev räddningstjänst och polis larmade om att det brann i ett hus på Blåbärsvägen utanför Everlöv i Sjöbo kommun.
Sjöbo • Publicerad 22 mars 2014

På lördagsförmiddagen bevakade brandvärnet från Bjärsjölagård brandplatsen på bekostat av ägarens försäkringsbolag.

Enligt räddningstjänstens Claes Jeppson är byggnaden en sommarstuga som inte varit bebodd på många år.

Annons

- Den är helt nerbrunnen, vi fick larmet tio i sju och då hade det redan brunnit en stund. Det var helt övertänt när vi kom fram och taket hade redan fallit in, säger han.

Räddningstjänsten lät byggnaden brinna ner.

- Både för miljöns skull och för faunan i området så tog vi beslutet att låta det brinna.

Styrkor från Sjöbo och Veberöd kallades in. Personalen från Veberöd kunde lämna platsen när räddningstjänsten fått en uppfattning om brandens omfattning medan styrkan från sjöbo stannade kvar och senare lämnade över till brandvärnet.

Det ska inte ha funnits någon spridningsrisk, närmasta hus ligger ungefär 70 meter från platsen.

Polisen säger att det inte går att utesluta att branden är anlagd.

- Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse, men vi kommer inte jobba vidare med den, säger Sven-Åke Johansson, inre befäl vid polisen i södra Skåne.

Anledningen är att byggnaden är så skadad att det inte går att hitta några ledtrådar kring branden i resterna av stugan.

Maria Sällberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons