Brandstation kan bli fritidsgård

Den gamla brandstationen i Vollsjö kan i framtiden omvandlas till fritidsgård. Det är i alla fall en av de tankar som just nu diskuteras i kommunledningen.
Sjöbo • Publicerad 10 mars 2002

Ett annat alternativ är att låta byggnaden bli ett kulturhus. Den anrika brandstationen mitt i Vollsjö är nämligen trång och opraktisk med dagens mått mätt. Nya tankbilar får inte plats och att beställa bilar med mindre mått blir en dyr historia. Dessutom finns det inte möjlighet att tvätta bilarna inomhus och för brandmännen är inte omklädningsutrymmena de bästa. - Vi funderar på att eventuellt flytta räddningsstationen i Vollsjö till Lantmännens gamla garage, som vi har möjlighet att få hyra, berättar Stefan Lundgren (m), kommunalråd. - Där skulle brandmännen (och kvinnorna) få bättre utrymmen, och tankbilar av samma mått som i resten av kommunen skulle få plats. Fastighetsnämnden utreder just nu frågan och förhandlingar pågår om Lantmännens lokaler. I den så kallade omvärldsanalysen nämner också fastighetsnämnden ombyggnaden av Vollsjö brandstation som ett av de kortsiktiga projekt som beräknas utföras inom de närmaste tre åren.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.