Annons

Byggboom på villor i Sjöbo

Intresset för att bygga sin egen villa ökar stadigt i Sjöbo. Kommunen säljer fler villatomter än på många år och stadsbyggnadschefen Jan-Åke Persson tror att intresset fortsätter att öka även detta år.
Sjöbo • Publicerad 21 mars 2003

Det är främst i Blentarp och Sjöbo som villabyggandet tagit fart. I området mittemot badet har hittills sju nya villor växt fram, och ytterligare tomter är reserverade. - Vi har haft en kö på ytterligare tjugo intressenter som vill reservera tomter på området, berättar Jan-Åke Persson. - Men troligen är inte alla tjugo aktuella i dag, så vi har skrivit till dem och informerat om att kön upphävs. Istället är det fritt fram för var och en att välja vilken tomt de vill ha. Det finns för närvarande 15 byggklara tomter mittemot badet. Ett annat område som väckt stort intresse är det så kallade Molinska vid Simontorpsvägen i Blentarp. Där finns för närvarande ett tiotal intressenter. Två byggen har redan satts i gång och ytterligare tre startar inom kort. - I det området måste vi nog färdigställa ytterligare tomter, säger Jan-Åke Persson. Visserligen finns det 15 byggklara tomter men åtta är av dem för små för enskilda villor. Även i andra delar av Blentarp, som vid Regnbågsvägen, reserveras tomter för villabyggande. Sammantaget är det minst lika stort intresse för Blentarp som för Sjöbo tätort, bedömer Jan-Åke Persson. I de övriga orterna i kommunen finns det för närvarande ingen som vill reservera kommunala tomter för att bygga bostäder. - Däremot finns det ett visst intresse för större tomter på landsbygden, säger Jan-Åke Persson. Även antalet bygglov visar att villabyggandet ökat i kommunen. För några år sedan lämnades inte ett enda bygglov om nybyggnationer av villor in. 2001 vaknade plötsligt intresset, då lämnades 13 bygglov för villor in. 2002 hade antalet ökat till 24 stycken. - Och allt pekar på att blir det ännu fler under 2003, säger Jan-Åke Persson.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons