Annons

Djur problem vid nybygge i Blentarp

BLENTARP Det Naturskyddsföreningen kallar viktig betesmark är för miljö- och byggnadsnämnden snarare ett störningsmoment. Det gäller området vid den gamla fotbollsplanen i Blentarp som kommunen planerar att bebygga.
Sjöbo • Publicerad 18 januari 2005

I ett brev till kommunstyrelsen konstaterar Naturskyddsföreningen i Färs att den del av området som utgörs av betesmark har vissa naturvärden med hänsyn till bland annat insektsliv och flora.

Dessutom betonar föreningen att de betande djur som finns där uppfattas positivt av barn. Därför bör det inte byggas nära det området.

Annons

Miljö- och byggnadsnämnden delar uppfattningen att det blir problem med djuren bland nybyggena men föreslår i stället att djurhållning inte bör få förekomma inom området.

I samband med ett samråd i förra veckan framkom också att det ligger en hage med hästar alldeles intill planområdet. Det är tveksamt om dessa får vara kvar.

Nämnden anser att det alltid ska råda ett avstånd på minst 100 meter mellan stall och bostäder. Det räcker dock med 50 meter mellan bebyggelsen och själva hästarna.

Avsikten är att lösa detta på bästa sätt.

Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen som tagit fram detaljplanen.

Matz Jönsson

BLENTARP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons