unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Polispatrull hittade eftersökta kvinnan i Sjöbo

Den försvunna kvinna som sedan i går eftermiddags har eftersökts med en stor insats i Sjöbo har påträffats.

Kvinnan hittades av en polispatrull vid 18.30 tiden i de norra delarna av Sjöbo tätort – på Esplanaden mellan Redskapsgatan och Torngränd.

– Med tanke på att kvinnan hade varit borta i över ett dygn mådde hon förvånansvärt bra. Det behövdes ingen ambulans, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Polispatrullen som hittade kvinnan valde ändå att köra henne till lasarettet i Ystad för en kontroll.

– Det har varit ett fantastiskt engagemang från allmänheten och vi har fått inga många tips. Det är vi väldigt tacksamma för, säger Evelina Olsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Helikoptrar från såväl polisen som Försvarsmakten hjälpte till att leta efter kvinnan. Arkivbild.
Helikoptrar från såväl polisen som Försvarsmakten hjälpte till att leta efter kvinnan. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan försvann från ett vårdboende i norra utkanten av Sjöbo på onsdagseftermiddagen. Hon sågs senast klockan 15.45. Under natten har polispatruller letat efter kvinnan men utan framgång.

Sökandet påbörjades i går eftermiddag och vi har sökt under hela natten med hundpatrull, helikopter och ett stort antal polispatruller, säger Katarina Rusin på polisens ledningscentral på torsdagsmorgonen.

Sökinsatsen växte i takt med att den fortsatte under torsdagen. Under förmiddagen använde man sig av alltifrån ryttare till drönare i sökandet.

Vid 15-tiden beslutade polisen att ta hjälp av externa parter. Både Missing people och Hemvärnet anslöt sig till sökinsatsen. En av Försvarsmaktens helikoptrar har också hjälpt till.

Ett par timmar senare kunde sökinsatsen alltså avslutas med ett lyckligt slut.