Annons

Entusiaster hoppas samla frimärkssamlarna

Sjöbo • Publicerad 25 maj 2005

Några entusiaster i Sövde och Veberöd jobbar just nu med att skapa en klubb för samlare av frimärken och gamla vykort.

"Vi tror att det finns ett uppdämt behov av just en frimärksförening i detta området. Det finns säkert många som har en frimärks/vykortssamling liggande undangömd och inte haft någon förening att gå till", skriver Lars O Olander i Sövde skogsby (före detta Sövde Sommarby) och Christer Mårtensson i Veberöd. Det är Christer som tagit initiativet till klubben.

Annons

Nu kommer det att finnas en förening för både unga och äldre samlare, skriver de båda frimärksentusiasterna.

Klubben ska heta Färs & Torna Frimärks & Vykortsklubb.

Uupptagningsområdet blir Sjöbo, Veberöd, Dalby, Lund med omnejd. Men även folk utanför detta geografiska område är välkomna i klubben. Namnet på klubben är alltså spikat, men verksamheten är än så länge på planeringsstadiet. Vid ett nytt möte i augusti ska riktlinjerna klarna.

Ett första medlemsmöte är redan inplanerat till någon gång i september. Här har man inbjudit frimärkshandlare att hålla föredrag. Det blir också visningar av samlingar och möjligheter att byta och sälja eller köpa frimärken.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons