Annons

Få söker bygglov för nya villor

Det osäkra ekonomiska läget märks på byggandet i Sjöbo. Fram till och med augusti i år har det bara kommit in åtta bygglovsansökningar för villor.
Sjöbo • Publicerad 17 september 2011
Foto: 

Under de första nio månaderna 2010 kom 19 bygglovsansökningar för nya villor in till Sjöbo kommun. För hela året blev siffran 26. I år ser antalet ut att bli betydligt lägre – till och med augusti i år kom bara åtta ansökningar om bygglov för villor in.

-Till och med augusti fick vi in åtta ansökningar. Det ser ut att byggas väldigt få nya hus i år, säger Ingrid Wilhelmsson, enhetschef för kommunens bygglovsenhet.

Annons

Lika mycket plank

Samtidigt som ansökningarna om nybyggen blivit färre, har totala antalet bygglovsärenden inte förändrats nämnvärt.

Mindre projekt som ombyggnader, carportar och plank har nämligen inte minskat i popularitet.

Det i sin tur riskerar att innebära att miljö- och byggnadsförvaltningen kan få svårare att hålla budgeten, eftersom bygglov för plank och liknande åtminstone enligt den gamla taxan hade förhållandevis låg taxa i förhållande till tidsåtgång.

Å andra sidan innebär det minskade antalet bygglovsansökningar att behovet av att ta in konsulttjänster för att hinna med bygglovsärenden minskar, påpekar Ingrid Wilhelmsson.

Taner Caliskan
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons