Annons

Falsk femtiolapppå friluftsbadet

Den 31 juli fick friluftsbadet i Lövestad ta emot en falsk femtiokronorssedel i kassan. Förfalskningen upptäcktes när personalen tog pengarna till banken senare samma dag, och femtiolappen skickades vidare till polisen.
Sjöbo • Publicerad 21 augusti 2002

-Det händer då och då, nästan en gång i veckan, att vi får in förfalskade sedlar här i polisområde Södra Skåne, berättar kriminalinspektör Anders Carlsson. -Men det är rätt ovanligt med falska femtiolappar. De falska sedlarna skickas alltid till Statens Kriminaltekniska laboratorium, där de undersöks och jämförs med andra förfalskade sedlar. I det här fallet gav dock inte jämförelsen något napp, och brottsutredningen läggs nu ner. Polisen menar att femtiokronorssedeln i Lövestad kan komma från en tillverkning som skett i relativt liten skala. I större sammanhang brukar det vara högre valörer som förfalskas.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons