Annons

Fängelse för lång rad brott

Sjöbo • Publicerad 18 maj 2005

En snart 50-årig man i Lövestadstrakten döms till tre månaders fängelse för en lång rad brott. Domslutet i Ystads tingsrätt innehåller hela sju punkter, bland annat häleri och brott mot knivlagen.

Mannen har erkänt det mesta av de begångna brotten. Det handlar bland annat om att han kört omkring i en bil med falska skyltar, olovlig körning, rattfylleri vid fem tillfällen och narkotikabrott vid åtta tillfällen. Han har också erkänt brottet mot knivlagen. När det gäller två fall av häleri förnekar mannen och på en av punktera läggs också åtalet ner.

Annons

Enligt tingsrätten går det inte att bevisa att den torktumlare som stals på en skola i Äsperöd hamnat i mannens bostad på olagliga vägar.

Polisen hittade torktumlaren under en filt hemma hos mannen, men han hävdar att han köpt den i god tro för 600 kronor.

När det gäller den stulna cykel som polisen hittade i mannens bil så går tingsrätten på den dömande linjen. Mannen kan inte med trovärdighet hävda att han inte förstått att cykeln var stulen. Han döms därför för häleri i detta fall.

Den nästan 50-årige mannen har ett digert brottsregister. Han förekommer 54 gånger i belastningsregistret och dömdes så sent som i april 2004 för en rad brott. Även då handlade det om småbrott typ falskregistrerade bilar och rattfylleri.

Leif Möller

LÖVESTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons