Annons

Festival med ungdomsfilmer gästar Florabiografen

Sjöbo • Publicerad 26 januari 2005

SJÖBOBarn- och ungdomsfestivalen, Buff, är sedan länge etablerad i Malmö. Men i år ges även eleverna i Sjöbo möjligheten att se en del av utbudet på Flora. Samtidigt utökas antalet allmänna visningar.

Kultursekreterare Bibbi Miegel Sandborg berättar att det nu är klart att festivalen gör ett besök i Sjöbo i mitten av mars.

Annons

– Varje år väljs två orter ut där några av filmerna visas i anslutning till festivalen i Malmö. I år är det Sjöbo och Svedala.

Det innebär att alla elever i kommunen i en årskurs på mellanstadiet och en på högstadiet får möjligheten att se god ungdomsfilm.

– De kommer att bussas in till Sjöbo för att ta del av utbudet. Dessutom blir det eventuellt en fortbildning för lärare. Förhoppningen är att på nytt kunna starta med skolbio i Sjöbo.

Bibbi Miegel Sandborg arbetar för närvarande med att få i gång en kulturombudsgrupp i vilken det ingår lärare.

Under våren blir det även en ökad satsning på bio för allmänheten. Tanken är att det ska visas film varje vecka. Detta som ett försök under våren.

– Fler filmer medför inte automatiskt mer pengar och fler besökare. Det ökar även kostnaderna.

Vid visningarna av Innan frosten och Så som i himmelen har salongen, som har 219 platser, varit nästan utsåld. Närmast på programmet står bland annat Hajar som hajar och Masjävlar.

Matz Jönsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons