Fler får måste avlivas

Ytterligare ett av de tio får som blev svårt bitna av två hundar på onsdagsmorgonen kommer att avlivas. Tackan är i dålig fysisk form efter attacken och har ännu inte rest sig upp.
Sjöbo • Publicerad 20 september 2002

Ulla Johansson, som äger de angripna fåren säger sig nu veta vem hundarna tillhör och kräver att hundarna ska avlivas. - Sådana hundar kan man inte ha, de ska väck. Hoppas att polisen tar tag i det, säger hon. Ulla Johansson har åter tagit kontakt med polisen i Sjöbo som lovat prata med den misstänkte hundägaren. Enligt lagen om tillsyn av hundar och katter så ska hundägaren se till att hunden hålls under sådan tillsyn att "den inte kan orsaka skada eller avsevärd olägenhet". Hundägaren har alltid ansvar för vad hunden hittar på. Om hunden orsakar skada så ska hundägaren ersätta denna. Ulla Johansson är fortfarande påverkad av den uppskakande händelsen. Och det är fåren också. - De är fortfarande förskrämda. En som legat gömd och som vi inte hittat förrän nu har blivit biten i benet. Vi har varit i kontakt med veterinär och fått medicin som vi ska ge fåren. Vi får hoppas de repar sig, men vi får nog avliva ett av dem, säger Ulla Johansson.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.