Annons

Folkparkens vänner tar nya tag

Nu kraftsamlar stödföreningen för Sjöbo Folkets park för att locka fler besökare till evenemangen och för att få fler medlemmar.
Sjöbo • Publicerad 27 maj 2005
Bingo, prylmarknader, grillkvällar, midsommarevenemang. Listan kan göras lång på allt vad Margareta Welander, Kristina Nilsson, Kerstin Nilsson, Jan-Åke Nilsson, Kaj Nilsson och Sune och Margaret Hörgård i stödförenings styrelse har på programmet i sommar och höst. Saknas på bilden gör styrelsemedlemmen Eva-Marie Holmberg. BILD: THORSTEN PERSSON
Bingo, prylmarknader, grillkvällar, midsommarevenemang. Listan kan göras lång på allt vad Margareta Welander, Kristina Nilsson, Kerstin Nilsson, Jan-Åke Nilsson, Kaj Nilsson och Sune och Margaret Hörgård i stödförenings styrelse har på programmet i sommar och höst. Saknas på bilden gör styrelsemedlemmen Eva-Marie Holmberg. BILD: THORSTEN PERSSONFoto: 

För några år sedan hade föreningen 200 medlemmar. I dag är man en liten tapper skara på cirka 60. Liksom många andra föreningar känner man att det är svårt att få fart på medlemsrekryteringen.

– Tyvärr tror jag att gammalt groll i föreningen kan vara en av förklaringarna till att vi tappat medlemmar och har svårt att värva nya. Med den satsning vi gör nu hoppas jag på ett återupprättat förtroendet för stödföreningen, säger Sune Hörgård, kassör i föreningen.

Annons

– Med ett återupprättat förtroende kan vi förhoppningsvis få i gång verksamheten igen i vår fina park, infogar Jan-Åke Nilsson, ersättare i styrelsen.

De olika ansvariga inom föreningen styrelse har snickrat ihop ett digert program för sommaren och hösten och man spånar på fler idéer för att locka folk. Ett exempel är att ordna loppis för barn, ett annat är att återigen försöka med ungdomsdisko. Sistnämnda blev förvisso en ekonomisk flopp senast man försökte. Givetvis spökar branden häromdagen i styrelsens tankevärld. Branden ödelade den anrika utescenen.

– Det som hänt är jättetråkigt, men branden påverkar inte direkt stödföreningens verksamhet då vi har de flesta av våra evenemang antingen i dansrotundan eller i Folkets hus, berättar Margareta Welander, ordförande i föreningen.

Indirekt kan dock branden påverka föreningen. Allt överskott som stödföreningen får in på sina evenemang går till parkens underhåll. Parkstyrelsen anhåller om pengar från stödföreningen vars styrelse beslutar i frågan.

Utescenen var försäkrad. Men om det blir en återuppbyggnad, vilket alla i stödföreningen vill, så behövs varenda krona man kan samla in.

Förutom att skänka överskottet till parken gör stödföreningens medlemmar underhållsarbete, målning, trädgårdsjobb med mera, i parken.

Leif Möller

SJÖBO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons