Annons

Föräldrar lurades ha skoskydd på huvudet – som skydd mot löss

Föräldrar till barnen på Montessoriförskolan Tjädern är lättlurade. När personalen manade alla att dra på sig skoskydd på huvudet, för att skydda sig mot löss, löd alla snällt. Trots att det var 1 april.
Lövestad • Publicerad 2 april 2019
Personalen föregick med gott exempel och tog emot alla barn med blåa plastskydd på huvudet. Andreas Silfver, Monica Dahlberg, Christina Hansson och Jenny Andersson.
Personalen föregick med gott exempel och tog emot alla barn med blåa plastskydd på huvudet. Andreas Silfver, Monica Dahlberg, Christina Hansson och Jenny Andersson.Foto: Privat

Måndagsmorgonen blev som ingen annan på förskolan Tjädern. När alla föräldrar kom för att lämna sina barn möttes de av en lapp på dörren där de uppmanades att sätta ett skoskydd på huvudet. Detta för att skydda sig mot huvudlöss.

Många föräldrar lydde den busiga uppmaningen.
Många föräldrar lydde den busiga uppmaningen.Foto: Privat

– Nästan alla föräldrar löd, säger Monica Dahlberg och skrattar gott åt minnet.

Annons

Fast en del höll på att vända på klacken.

– Någon förälder var irriterad över att vi inte varnat för löss och tänkte ta sina barn med hem igen. Då fick vi hejda dem och förklara att det var ett aprilskämt.

De flesta reflekterade inte alls utan bara gjorde som de blev tillsagda. Inte minst eftersom hela personalen gick omkring med tossor på huvudet.

– Vi fick ju föregå med gott exempel, skrattar Monica Dahlberg och säger att barnen nog reagerade mer än föräldrarna.

– Det var flera barn som ifrågasatte varför vi såg ut som vi gjorde.

En pappa gick till och med in och satte sig på utvecklingssamtal, med sitt blåa skoskydd neddraget över kalufsen.

– Det blev en morgon med många skratt.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons