Annons

Frikänns för innehav av knivar och bollträ

Åklagaren ville få mannen fälld för att ha haft knivar i bilen vid mer än ett tillfälle. Men tingsrätten ogillar det ena åtalet och låter mannens förklaring att han använt dem vid arbete gå före.
Sjöbo • Publicerad 15 september 2011

I domen konstaterar rätten att förbudet mot att ha kniv i fordon måste tillämpas mycket nyanserat. Eftersom brott inte kunnat styrkas blir det heller inget straff.

Däremot döms mannen till dagsböter för att vid ett senare tillfälle haft kniv i bilen.

Annons

Mannen har inte kunnat ge en förklaring till varför den nu aktuella kniven låg i bilen. Därmed döms han för innehavet även om det inte sägs ha funnits någon påtaglig risk att kniven skulle komma till användning.

Samtidigt med kniven påträffades även ett cirka 40 centimeter långt tillhygge. Det visade sig vara ett bollträ inlindat i silvertejp som mannen säger sig slå bollar med när han rastar sin hund.

Tingsrätten underkänner åtalet gällande bollträet med hänvisning till att de inte anser det bevisat att tillhygget var avsett att användas som vapen.

Maria Sällberg
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons