Fullträff för nya Eiser

Eiser fritid har blivit en fullträff för de fyra tidigare så trångbodda föreningarna. Särskilt nöjda var skyttarna som nu äntligen kommit upp ur källaren.
Sjöbo • Publicerad 13 april 2014
Med gemensamma klipp invigdes Eiser fritid av kommunalrådet Stefan Lundgren i spetsen. Till sin hjälp hade han Kent Schönbäck Sjöbo, Ungdomsskyttegille, Bo Persson, BK Pan, Lasse Carlsson, Kraftverket och Susanne Mårtensson, Sjöbo fitness.
Med gemensamma klipp invigdes Eiser fritid av kommunalrådet Stefan Lundgren i spetsen. Till sin hjälp hade han Kent Schönbäck Sjöbo, Ungdomsskyttegille, Bo Persson, BK Pan, Lasse Carlsson, Kraftverket och Susanne Mårtensson, Sjöbo fitness.Foto: Foto: Mark Hanlon
Jan Lindgren instruerar Karl-Erik Olsson medan barnbarnen Sahil och Shivan Patel väntar på sin tur.
Jan Lindgren instruerar Karl-Erik Olsson medan barnbarnen Sahil och Shivan Patel väntar på sin tur.Foto: Foto: Mark Hanlon

Men även de andra föreningarna uttryckte stor belåtenhet när de nya lokalerna invigdes under lördagen.

- Det har blivit ett stort lyft för oss, säger Jan Lindgren från Sjöbo Ungdomsskyttegille. Det skiljer ljusår mellan de gamla och nya lokalerna. Nu kan vi arrangera större tävlingar som SM.

Tidigare huserade skyttarna i mörk källare i den före detta möbelaffären på Åsumsgatan. Även brottarna, Kraftverket och fitness höll till i samma byggnad som blev trång och inte särskilt ändamålsenlig.

Karl-Erik Olsson var en av dem som prövade att skjuta med luftgevär under invigningsdagen. Han är gammal skytt och var med när det sköts i Färsingaskolan för länge sedan, och han har även skjutit med mausergevär tidigare.

- Nu kan jag inte skjuta. Men jag träffade i alla fall tavlan, säger han. Här har blivit fantastiskt fint.

Jan Lindgren visar stolt upp de nya banorna där skytten direkt kan se var skottet sitter med hjälp av en liten bildskärm på själva skjutbänken.

- Man kan också följa tävlingar från vårt fikarum via två stora bildskärmar. Allt har blivit bra här. Vi har också nytt och stort omklädningsrum.

Kommunalrådet Stefan Lundgren (M) klippte bandet tillsammans med de fyra nyinflyttade föreningarna. Han uttryckte stor glädje över att gamla Eiser trikå har förvandlats till ett centrum för sport, träning och motion.

- Det är roligt att kunna erbjuda bra lokaler. Och jag hoppas att ni inte blir trångbodda till en början i alla fall. Vi har också byggt till med 1 000 kvadratmeter.

Föreningarna kommer att få utnyttja lokalerna utan någon kostnad.

Stefan Lundgren gav också en kort historisk bakgrund i sitt tal och förklarade att grundaren av Eiser trikå hette just Eiser.

- Därför vill vi behålla namnet Eiser.

Sjöbo fitness var liksom de andra föreningarna mycket nöjda med flytten. Föreningen har vuxit mycket under senare år.

- Vi har fått tre-fyra gånger så stora lokaler som hänger ihop i ett plan, berättar ordförande Susanne Mårtensson. Dessutom handikappanpassade, vilket är en stor fördel.

Taner Caliskan
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.