Fyleverken missnöjt med nya tider

Fyleverken får inte lov att använda sina stenkrossar nattetid under hela juli och augusti.
Sjöbo • Publicerad 29 december 2005

Det slår länsstyrelsen fast i det nya miljötillståndet, som börjar gälla redan den 1 januari 2006. Det är en skärpning av reglerna, tidigare har begränsningarna bara gällt juli månad samt den första halvan av augusti.

Max Petrusson, platschef på Fyleverken, är bestört över de nya reglerna, som han menar tillkommit utan någon föregående diskussion med länsstyrelsen.

– Det här ställer till stora problem för oss, säger han.

– Vi tappar så mycket i produktionen, att vi får svårt att hålla ett lager. Och då mister vi kunder. Länsstyrelsen skriver att man vill begränsa bullerstörningarna under den allmänna semesterperioden.

– Det är märkligt, eftersom vi underskrider alla bullervärden, säger Max Petrusson.

– Och för att klara produktionsbortfallet under sommaren, måste vi redan i dag jobba övertid. Krosskvarnarna används normalt sett dygnet runt och dessutom under många helger.

– Vi tycker att det skulle vara mer störande för grannarna att vi krossar sten på helgerna än på nätterna i augustri, sägerMax Petrusson.

Fyleverken kommer troligen att överklaga länsstyrelsens beslut till miljödomstolen.

Britt Risberg

0416-192 11

britt.risberg@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.