Annons

Göransson byter M mot C

Centern går denna gång till val med en enda kommunfullmäktigelista istället för fyra. I toppen återfinns mestadels kända namn, men på fjärde plats står den förre moderaten Jörgen Göransson.
Sjöbo • Publicerad 25 mars 2014
Mäklaren och den förre detta moderaten Jörgen Göransson, står nu som fjärde namn på Centerns lista till kommunfullmäktigevalet.Foto: 

Inför valet 2010 gick Centern i Sjöbo till val med fyra olika listor, en för varje kommundel. Sammanlagt hade partiet då 50 kandidater. Nu har man slagit samman dem till en, och presenterar sammanlagt 21 namn.

Den nya listan är noga avvägd så att varje kommundel finns representerad.

Annons

– Vi gick efter hur många röster varje kommundel fick i förra valet. Östra Färs fick därför första platsen på den gemensamma listan, Sjöbo andra, norra Färs tredje och Blentarp fjärde, berättar Ulrika Axelsson (C).

Nykomling

I de senaste valen har inte Blentarpsområdet lyckats få med någon kandidat till fullmäktige, men om partiet får lika många mandat i höst som 2010 blir nykomlingen Jörgen Göransson från Sövde en av ledamöterna.

–  Jag blev väldigt förvånad och glad när jag vann omröstningen i Blentarpsområdet, säger Jörgen Göransson, som siktar på en ännu högre plats på listan genom att samla personkryss i valet.

Efter valet 2006 blev Jörgen Göransson ersättare för Moderaterna i fullmäktige, men i valet 2010 ställde han inte upp alls - vilket han förklarat med att han tyckte att nomineringarna till de kommunala bolagen sköttes fel. För ett år sedan upprördes han över de nya reglerna för kommunala kulturskolan.

– Jag tyckte det var fel skött, då var måttet rågat. Men det är historia nu, säger Jörgen Göransson, som gick med i Centern för en tid sedan.

– Centern är ett parti som står för decentralisering, och vi har haft jätteintressanta, gemensamma diskussioner för att komma till fram vårt lokala program. Jag är en blågrön person, fast mer grön än blå.

Jörgen Göransson påpekar också att Centern var det första parti han engagerade sig i.

– Jag var ordförande i Centerns ungdomsförbund hemma i Skivarp när jag var 16 år.

INTERNAL INTERNAL
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons