Annons

Gym kan ta över tom lokal i Bruket

Den stora tomma lokalen i före detta Sjöbo bruk kan bli ett gym innan sommaren. Isa Olsson vill satsa på att förbättra Sjöbobornas hälsa.
Sjöbo • Publicerad 2 mars 2014
Bruket blir gym. Det är den stora hallen vid hörnan närmast i bild som Isa Olsson vill förvandla till ett gym.
Bruket blir gym. Det är den stora hallen vid hörnan närmast i bild som Isa Olsson vill förvandla till ett gym.Foto: Foto: Matz Jönsson

Lokal för lokal har det gamla bruket fyllts med nya verksamheter. Men än så länge är det mest stora ventilationsrör som fyller golvet i hallen ut mot Södergatan.

Nu ska det bli ändring på det. Isa Olsson, som själv tävlat i strongwoman, har skrivit kontrakt med fastighetsägaren Leny om att hyra den 1 400 kvadratmeter stora lokalen från och med 1 maj.

Annons

– Det här är som en dröm för mig. Jag har velat starta något eget och den här lokalen har jag sneglat på ett längre tag.

Dygnet runt

Allt som nu kan stoppa planerna är om kommunen inte godkänner ansökan för ändrad verksamhet i fastigheten.

I dagarna håller Kraftverket på att flytta in i mer centrala lokaler. Men Isa Olsson tror att det finns utrymme för två gym i Sjöbo.

– Dessutom tycker jag att vi kompletterar varandra. Jag kommer också att ha konditionsmaskiner och hantlar. Men sen vill jag förändra träningen så att alla även får möjlighet att göra annat än att sitta i maskiner.

Ida Olsson har själv ägnat sig åt att välta bildäck med mera och lyfta tunga stenar när hon tränat för strongwoman. Nu vill hon ge alla möjligheten men då utifrån sina egna förutsättningar.

– Jag hoppas kunna sätta ihop roligare träningsprogram som är lite mer fysiska.

Isa Olsson hoppas det ska bli ett gym som håller öppet alla dygnets timmar. Med hjälp av inpasseringskort ska lokalen kunna utnyttjas dygnet runt.

Egen infart

Lenys vd Tobias Persson säger att gymmet kommer att få en egen infart om alla planer går igenom. En bit av det gröna planket ut mot Södergatan rivs och där skapas en ny infart.

– Vi hade hoppats få en industri till Bruket eftersom lokalerna är förberedda för det. Men vi har smittats av Isas entusiasm och tycker det ska bli häftigt med ett gym där.

INTERNAL INTERNAL
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons