Gympan på Färsinga

Högstadieelever på Sandbäcksskolan som väljer inriktning idrott och hälsa skall ha sina gympalektioner på Färsingaskolan. Det framkom på ett möte på Sandbäcksskolan i går kväll med ett 50-tal föräldrar till barn som skall upp i högstadiet till hösten.
Sjöbo • Publicerad 18 april 2002

De nuvarande mellanstadiebarnen fick i januari välja vilken inriktning de ville att det nybyggda högstadiet skulle ha. Ungefär i samma veva kom beskedet från politikerna att Sandbäckseleverna inte fick välja profilerna på Färsingaskolan för att den skall byggas om och man befarade att det skulle bli för trångt. Sandbäckselevernas valprocess fortgick dock och i mars hade tre inriktningar utkristalliserats: IKT (som betyder Information, Kommunikation, teknologi), idrott och hälsa och estetisk inriktning. På gårdagskvällens möte beskrev lärarna det digra innehållet i var och en av dessa inriktningar. Tanken är att eleverna i fortsättningen skall välja inriktning varje år. Detta väckte en del frågor hos föräldrarna. - Om mitt barn valt idrott ett år har han då förtur till idrott nästa år? Per Hasselgren kunde inte ge ett definitivt svar på frågan eftersom han inte vet hur stora grupperna blir. Men målet är att alla skall få den inriktning de valt även år två och tre. Det faktum att Sandbäckseleverna snuvades på profilklasserna på Färsingaskolan har väckt mycket besvikelse och irritation hos både elever och föräldrar och icke oväntat kom frågan upp på gårdagskvällens möte. Men Per Hasselgren kunde bara säga: - Det beslutet har jag aldrig kunnat göra något åt. Vad jag kan göra är att försöka ordna det så bra som möjligt för våra elever.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.