Annons

Häktad för grov misshandel

Den 29-åring som i måndags misshandlade en 37-årig kvinna i Sjöbo svårt häktades under fredagen vid tingsrätten i Ystad. Kvinnan fick mycket allvarliga skador i ansiktet och vårdades på Ystads lasaretts intensivvårdsavdelning till i torsdags och är fortfarande inlagd för vård.
Sjöbo • Publicerad 9 augusti 2002

29-åringen uppger att han var för påverkad för att minnas någon av händelserna men motsatte sig inte häktningen. Kammaråklagare Lena Bredstedt angav såväl risk för upprepning och försvårande av den pågående utredningen som skäl för häktningen. Det var vid 13-tiden i måndags 29-åringen attackerade flera personer i Sjöbo. Först stal han vin på Systembolaget och attackerade därefter en kvinna på parkeringsplatsen utanför. När han inte fick hennes bilnycklar utdelade han både sparkar och slag mot henne. Därefter begav han sig till en lägenhet i närheten. Den 37-årige kvinnan som bor där har från och till låtit mannen uppehålla sig i hennes hem eftersom han själv saknar fast bostad. Först bråkade han med och misshandlade en man som lämnade lägenheten. När 29-åringen en stund senare återvände till samma lägenhet var han inte välkommen. Däremot krossade han en ruta till bostaden och tog sig in ändå och misshandlade både den 37-åriga kvinnan och hennes son. Kvinnan fick enligt vittnesuppgifter uppskattningsvis 40 sparkar och slag i huvudet. När hennes son försökte skydde henne genom att lägga sig på henne fick han också sparkar och slag och slängdes in i ett element. Kvinnan fick omfattande och mycket svåra skador i ansiktet och fördes till intensiven på Ystads lasarett. Hon har fortfarande inte kunnat förhöras och är fortfarande inlagd för vård. Åtal mot den häktade 29-åringen ska väckas senast den 23 augusti.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons