Hallå där

Sjöbo • Publicerad 16 december 2005
050902 Renovering av Färsingaskolan i Sjöbo. Arbetslagledare Anette Andersson och intendent Robert Dahlqvist visar runt. Bild: Sprisse Nilsson
050902 Renovering av Färsingaskolan i Sjöbo. Arbetslagledare Anette Andersson och intendent Robert Dahlqvist visar runt. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Robert Dahlqvist,tillförordnad rektor på Färsingaskolan, som nu bestämt sig för att börja som rektor på Hjärups nya skola.

Hur känns det nu när beslutet är fattat?

– Det känns skönt nu när jag har bestämt mig. Men visst är det omtumlande att ge sig in i något som jag inte har full koll på efter 20 år på Färsingaskolan. Vissa kollegor har jag arbetat med hela tiden. Skolan har blivit en del av mitt liv.

En viss separationsångest, med andra ord?

– Jo, men den övervägande känslan är att det ska bli en spännande utmaning. Om man ska utvecklas som person och ledare behöver man vidga sina vyer ibland. Det känns helt rätt nu.

Du kunde inte fortsätta som ledare på Färsingaskolan?

– Nej, mitt förordnande gick ut vid nyår. Jag hade mitt jobb som lärare kvar, men jag ville fortsätta vara skolledare. Då dök det här upp. Det är en bra tid att göra nya saker eftersom mina barn har blivit stora.

Den nya skolan blir Hjärups första 6– 9-skola. Hur känns det att börja på något helt nytt?

– Det känns verkligen spännande. Man arbetar efter samma idé som i Sjöbo att skolan ska ha flera verksamheter och inte stänga på eftermiddagen. Skolan ska bli en mittpunkt i byn. Det ska också bli kul att lära känna kulturen i en ny kommun.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.