Annons

Harjan Pook (BUPIS) gör tyst protest

Efter nyår lämnar Barn- och ungdomspartiet (Bupis) fullmäktige. Men än är partiet inte borta. Nu tänker Harjan Pook låta bli att gå på familjenämndens möten i höst – i protest mot nämndsordförandens uttalande att Sjöbos socialtjänst fungerar bra.
Sjöbo • Publicerad 4 oktober 2010
Harjan Pook.
Harjan Pook.Foto: 

För ett par veckor sedan kritiserade Socialstyrelsen Sjöbos socialtjänsts sätt att hantera ärenden med barn som far illa, efter en granskning av ett stort antal ärenden.

Men kritiken från Socialstyrelsen bemöttes av familjenämndsordföranden Kent Ivan Andersson (M) och biträdande förvaltningschefen Anne Montén.

Annons

De hävdade att kritiken var orättvis och att det handlade om olika syn på hur och när utredningar bör göras.

Men det uttalandet har upprört Bupis-politikern Harjan Pook som inte håller med Kent Ivan Andersson och Anne Montén.

"Sjöbo har stora problem inom alla område som finns inom familjenämnden", skriver Harjan Pook i ett mejl där han också meddelar att han i protest mot vad han ser som ett sätt att sticka huvudet i sanden, inte kommer att delta i familjenämndens och arbetsutskottets möten i höst.

Men till de återstående fullmäktigesammanträdena i höst lovar Harjan Pook att komma:

"Mitt icke närvarande har inget med valutgången att göra", skriver han.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons