Annons

High five satsar på något större

Ytterligare en affär lämnar Västergatan. Men High five Rubins sport gör det för att växa i en ny lokal vid idrottsplatsen.
Sjöbo • Publicerad 1 september 2011
Gunilla och Sara Rubin vill få bättre möjligheter att exponera varorna. Tanken är att öppna i större lokaler vid idrottsplatsen om några månader.
Gunilla och Sara Rubin vill få bättre möjligheter att exponera varorna. Tanken är att öppna i större lokaler vid idrottsplatsen om några månader.Foto: Sprisse Nilsson

Dubbelt så stor yta med bättre möjlighet till exponering. Det blir verkligheten för sportaffären från och med slutet av november.

Fram tills dess ska värme och ventilation ses över i den nya lokalen som ligger vid sidan om Björnes kiosk på Idrottsgatan. Även en del målning återstår innan den nya butiken kan öppna.

Annons

- När det nu är dags att ta in vinterkläder i butiken blir det trångt. Den nya lokalen är dubbelt så stor som den vi har i dag, berättar Gunilla Rubin som numer driver affären ihop med dottern Sara.

Tanken på att utöka har funnits där en längre tid. Men verklighet blev det först sedan de själva tog över verksamheten tidigare i år.

Gunilla Rubin säger att de redan försäkrat sig om den nya lokalen i samband med att de tog över rörelsen som tidigare gick under namnet Sport-Kalle.

Naturligtvis finns alltid en viss osäkerhet kring om nysatsningen ska bära sig. Framför allt eftersom den närmsta framtiden inte spås bli blomstrande ur ett samhällsekonomiskt perspektiv.

Men Gunilla Rubin tror att friskvård ligger i tiden och att det därmed ska gå vägen.

Förutom bättre exponering kommer det så småningom även att ges plats åt nya varugrupper. Vad det blir ligger ägarna ännu så länge lite lågt med.

Stor parkering

Flytten har inget med arbetena på Västergatan att göra. Gunilla Rubin är medveten om att de kommer att tappa en och annan spontankund som flanerar i centrum.

Å andra sidan hamnar de nära idrottsplatsen och hon säger att det är mycket trafik där. Framför allt får de också tillgång till en stor parkering.

- De flesta vill gärna kunna köra ända fram till dörren.

Annons

Den nya butiken ska öppna första advent, 27 november, om allt går enligt planerna. Den nuvarande affären stänger några dagar dessförinnan.

Vad som händer med lokalen på Västergatan är ännu oklart. Sedan tidigare finns ett flertal tomma butikslokaler längs gatan.

Maria Sällberg
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons