Höga plank ska avskärma bussgatan

De styrande politikerna är överens: det ska byggas en särskild bussgata från Sandbäcksskolan till bussterminalen.
Sjöbo • Publicerad 9 februari 2007
Ann-Marie Ekstrand tycker det känns oroligt med en bussled vid Sandbäcksskolan och tänker fortsätta följa barnen till skolan. I dag har hon hämtat sonen Anton och kompisen Mattias Johannesson. BILD: ANETTE SJÖSTRAND
Ann-Marie Ekstrand tycker det känns oroligt med en bussled vid Sandbäcksskolan och tänker fortsätta följa barnen till skolan. I dag har hon hämtat sonen Anton och kompisen Mattias Johannesson. BILD: ANETTE SJÖSTRANDFoto: 
Anne Eriksson och hennes familj bor på Västergatan, där trafiken är intensiv. Nu får de också en bussled bakom huset – på området som hittills varit en grö-ning.
Anne Eriksson och hennes familj bor på Västergatan, där trafiken är intensiv. Nu får de också en bussled bakom huset – på området som hittills varit en grö-ning.Foto: 
Zibylla Olsson och Felicia Olsson är två av många barn som dagligen går till och från Sandbäcksskolan. När bussgatan är byggd måste de även korsa en bussled.
Zibylla Olsson och Felicia Olsson är två av många barn som dagligen går till och från Sandbäcksskolan. När bussgatan är byggd måste de även korsa en bussled.Foto: 

Boende på Västergatan och föräldrar med barn på skolan är dock oroliga för den nya bussleden.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till ett förslag som nu ska ställas ut och sedan antas av kommunfullmäktige under våren. I det nya förslaget finns två meter höga plank inritade längs bussleden, som svar på kritiken från fastighetsägare på Västergatan som befarat ökat buller.

Bussgatan ska börja vid Namnlösa gatans mynning, dras över den tomt där man rivit ett hus och fortsätta över grönområdet där banvallen en gång legat. En ny gång- och cykelled ska börja vid trafikljuset på Västergatan, korsa bussgatan och sedan fortsätta till Östra Bangatan. "Trafiksäkerhet kan uppnås med bussprioriterad ljusreglerad korsning" heter det om korsningen mellan cykelvägen och bussgatan.

– Det är bra att slippa kaoset vid Statoil, där bussarna går i dag, säger Ann-Marie Ekstrand som bor på Backarna, om den nya leden.

– Men det är många barn som går den här vägen till skolan, och då måste de ju korsa bussgatan. Då behövs det trafikljus. Men det känns ändå lite oroligt, jag kommer inte att låta barnen gå själva till skolan.

Therese Almquist hämtar också barn på Sandbäcksskolan.

– Jag är inte förtjust i den här bussgatan. Jag tycker att bussarna skulle gå från terminalen direkt ut till södra rondellen i stället, säger hon. Anne Eriksson och hennes familj bor på Västergatan och har stark trafik på framsidan. Baksidan har hittills varit en oas, med gröningen strax utanför. Anne tycker inte om planerna på en bussgata där – även om det byggs plank.

– Planken förstör miljön, tycker hon. Och vart tar gröningen vägen? I dag är det så lätt att springa rakt över, till villorna på andra sidan, och man kan låta barn göra det.

Anne Eriksson har märkt att trafiken på Västergatan ökat markant sedan det byggdes farthinder på Planteringsgatan.

– Man borde göra något på Västergatan också, så att farterna dämpas. I dag kör både bilar och tung trafik här i höga hastigheter. Ibland skakar det inne i huset, det har hänt att saker ramlat ner från väggarna.

I dag är Annes dotter bara två år.

– Men när hon börjar skolan kommer jag att följa henne till skolan. Man vågar inte släppa ut barn i den här trafiken.

Britt Risberg

0416-192 11

britt.risberg@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.