Annons

Ingen extra miljon till vård och omsorgsnämnd

Vård- och omsorgsnämnden får inte den extra miljon som man bett om för att täcka kostnadsökningar i år. Och inte heller är det okej att familjenämnden går back. Men kommunstyrelsen var inte överens i frågan.
Sjöbo • Publicerad 15 oktober 2010

När vård- och omsorgsnämnden nyligen sammanträdde beslutade man sig för att be om en miljon kronor extra för det innevarande året, för att täcka för ökade kostnader under året. En miljon var den borgerliga majoritetens förslag – Socialdemokraterna i vård-och omsorgsnämnden hade yrkat på dubbelt så mycket.

Men kommunstyrelsens majoritet med Stefan Lundgren (M) i spetsen sa vid sitt sammanträde i onsdags nej till det önskade tillskottet, när frågan om kommunens delårsrapport för de första nio månaderna stod på dagordningen. Det var Lucas Lennartsson (V) som med stöd av Bo Nilsson (S) yrkade på att vård och omsorg skulle få den extra miljonen.

Annons

Inte heller vann Lennartsson och Nilsson genör försitt krav på att familjenämndens beräknade underskott på fyra miljoner vid årets slut ska godkännas.

Istället yrkade kommunstyrelsens ordförande Stefan Lundgren (M) på avslag för oppositionens förslag. Och Stefan Lundgren fick dessutom igenom en skrivning i beslutet om att budgeten ska hållas.

Ann-Louise Olander
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons